CONTACTLENZEN VOOR UW OGEN

Alternatief voor brillen

Ontdek de voordelen van contactlenzen bij LUCID OPTIEK, uw lokale expert in oogzorg! In tegenstelling tot brillen, zijn contactlenzen onzichtbaar en geven ze geen druk op uw neus of oren. Ze passen zich perfect aan, aan elk weertype en zijn ideaal als u bijvoorbeeld een masker moet dragen. Bovendien verstoren ze uw natuurlijke look niet en kunnen ze uw zicht zonder belemmering verbeteren, wat ze een uitstekende keuze maakt voor zowel dagelijks gebruik als specifieke beroepen en sportactiviteiten.

Dankzij de vooruitgang in technologie, zijn er tegenwoordig diverse soorten lenzen beschikbaar. Van zachte tot harde lenzen, nachtlenzen, gekleurde lenzen en zelfs speciale lenzen die aanbevolen worden voor bepaalde oogafwijkingen of -aandoeningen. Iedere lens heeft zijn unieke voordelen, gemaakt door verschillende fabrikanten van diverse materialen.

Bij LUCID OPTIEK willen we de wereld van contactlenzen voor u vergemakkelijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen we uw behoeften bespreken en adviseren over de meest geschikte optie voor uw specifieke situatie. Wij zijn een onafhankelijke contactlenzenpraktijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. We kiezen de lenzen die het beste bij u passen, afhankelijk van uw eigen behoefte en wensen.

Om u te helpen begrijpen welke mogelijkheden er zijn, bieden we een korte informatie op onze website. Maar ons echte vakmanschap en passie komt tot uiting in een persoonlijk gesprek, waar we u in heldere taal meer informatie kunnen geven.

Bent u klaar om de wereld van contactlenzen te ontdekken? Plan vandaag nog een vrijblijvend afspraak in via de “Afspraak maken” knop, of stuur ons een app!

Soorten contactlenzen

Onze contactlensspecialist kan je adviseren over het type lenzen dat voor jou geschikt is. Er zijn vormstabiele (harde) lenzen, zachte lenzen en nachtlenzen. Bij de keuze voor een type lens kun je onder meer letten op:

  • Gewenning en draagcomfort
  • Levensduur en kosten
  • Mogelijkheden tot maatwerk

Het is zeer belangrijk dat het materiaal van de contactlenzen zuurstof(gas)doorlaatbaar is. Contactlenzen sluiten namelijk het hoornvlies af van de buitenwereld en drijven over op de traanflim. Als lenzen niet zuurstofdoorlatend zouden zijn, raakt de zuurstofvoorziening van het hoornvlies verstoord. Dat belemmert het hoornvlies om goed te kunnen functioneren.

Zachte lenzen

Zachte daglenzen zijn ontworpen om slechts één dag te worden gedragen voordat je ze weggooit. Ze zijn zeer hygiënisch, comfortabel en handig. Je hoeft ze niet schoon te maken of op te bergen, wat betekent dat je elke dag kunt genieten van een nieuw paar lenzen. Ze zijn ideaal voor mensen met gevoelige ogen, allergieën of mensen die graag af en toe lenzen dragen.

Zachte maandlenzen zijn bedoeld om gedurende een hele maand te worden gedragen voordat je ze vervangt. Ze zijn dun, comfortabel en zijn zuurstof doorlatend. Maandlenzen zijn duurzaam en meestal voordeliger dan daglenzen, vooral als je dagelijks lenzen draagt. Ze vereisen dagelijkse reiniging en opslag in een lenshouder gedurende de nacht.

Harde lenzen

Harde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen genoemd, zijn een ander type contactlenzen. Ze behouden hun vorm tijdens het dragen en zijn gemaakt van een steviger materiaal. Harde lenzen bieden scherp zicht, hebben een langere levensduur en zijn minder gevoelig voor afzettingen. Het dragen ervan vereist echter een aanpassingsperiode en een zorgvuldig onderhoudsregime. Het is belangrijk om een professionele oogzorgspecialist te raadplegen om te bepalen of harde lenzen geschikt zijn voor jou.

 

Nachtlenzen

Nachtlenzen: Het beste alternatief voor ooglaseren! Scherp zien zonder bril of lenzen terwijl je slaapt! Nachtlenzen corrigeren je ogen tijdens de slaap en drijven op je traanfilm zonder je hoornvlies aan te raken. Hierdoor verandert de vorm van je oog, waardoor je overdag helder kunt zien zonder enige hulpmiddelen. Deze lenzen zijn niet alleen een geweldige oplossing voor mensen met droge ogen, maar ook perfect voor sporters en diegenen die liever geen bril dragen.

Kies voor nachtlenzen, het superieure alternatief voor ooglaseren! Na een laserbehandeling kan over- of ondercorrectie optreden, waardoor je toch afhankelijk bent van een bril. Bovendien kan naarmate je ouder wordt een bril toch weer nodig zijn.

In tegenstelling tot ooglaseren, dat een onomkeerbaar proces is, bieden nachtlenzen jou maximale vrijheid en comfort. Als je last krijgt van droge ogen, zijn nachtlenzen een uitstekende keuze. Ze geven je de vrijheid om scherp te zien zonder gedoe, altijd en overal. Ontdek nu waarom nachtlenzen het betere alternatief zijn voor ooglaseren!

 

 

 

Maak vandaag nog een afspraak

Bij ons werken we uitsluitend op afspraak, omdat we het van groot belang achten om goed te luisteren naar uw klachten en behoeften. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar onze persoonlijke aanpak die volledig is afgestemd op uw unieke situatie. Samen streven we ernaar om de best mogelijke oplossingen te vinden voor uw zichtklachten.