BLIJF IN CONTACT

NEEM CONTACT MET ONS OP

PROBEER NU GRATIS LENZEN, OOK GESCHIKT VOOR SPORTEN

Contact

U kunt ons via verschillende kanalen contacteren, via sociaal media, contactformulier, mail sturen, whatsappen of direct een afspraak inplannen.

F.A.Q.

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Kan iedereen contactlezen dragen?

Tegenwoordig is maar liefst 90% van de mensen geschikt om contactlenzen te dragen. Dit komt vooral door de enorme vooruitgang op het gebied van contactlensmaterialen. Moderne lensmaterialen laten tot wel de helft meer zuurstof door dan vroeger, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor onze hedendaagse levensstijl waarin we veel beeldschermwerk doen.

Deze ontwikkelingen hebben het gebruik van contactlenzen toegankelijker en comfortabeler gemaakt voor een veel groter deel van de bevolking. Het is echter nog steeds van belang om een professioneel oogonderzoek te ondergaan om te bepalen of contactlenzen geschikt zijn voor een individuele persoon en om ervoor te zorgen dat het juiste type lenzen en verzorgingsroutine worden aanbevolen.

Hiervoor kun u bij ons een vrijblijvend afspraak maken.

Welke contactlenzen zijn de beste voor mijn ogen?

De sterkte van je ogen en de kromming van je hoornvlies zijn natuurlijk belangrijke factoren, maar we kijken ook naar andere zaken. Denk hierbij aan wanneer je de lenzen wilt dragen, hoe vaak, in welke werkomgeving je zit, of je medicatie gebruikt, enzovoort. Na alle metingen gedaan te hebben, kunnen we samen de beste lenzen voor je selecteren. Op die manier garanderen we dat je de meest geschikte lenzen krijgt die perfect passen bij jouw behoeften en levensstijl.

 

Moet ik elke dag mijn lenzen reinigen?

Contactlenzen zijn gevoelig voor bacteriën en vuil. Moderne vloeistoffen zijn echter effectief en vragen weinig tijd voor desinfectie. Zorg ervoor dat de vloeistof en de lenzen elkaar niet tegenwerken om droogheid en irritatie te voorkomen. Daglenzen zijn een handig en hygiënisch alternatief omdat je dagelijks een nieuw paar gebruikt.

Is een contactlenscontrole nou wel nodig?

Een regelmatige controle is essentieel, omdat uw ogen kunnen veranderen in sterkte, en uw contactlenzen onderhevig zijn aan slijtage en vervuiling. Hierdoor kan het draagcomfort afnemen, wat zich kan uiten in kleine oogirritaties, lichtgevoeligheid, verminderd zicht en het “vet slaan” van de lenzen. Onze contactlensspecialist voert een controle uit op negen punten om uw ogen en contactlenzen te beoordelen.

Ook als u uw lenzen ergens anders heeft aangeschaft, bent u bij ons welkom voor deze controle. Vraag naar de exacte prijs voor de controle.

Zijn contactlenzen schadelijk voor mijn ogen?

Nee, contactlenzen kunnen uw ogen geen schade berokkenen, op voorwaarde dat u aan de volgende richtlijnen voldoet: een goede lensaanpassing, regelmatige controles (minimaal 1 keer per halfjaar voor zachte lenzen en minimaal 1 keer per jaar voor harde lenzen), en vooral een goede lenshygiëne. Het is ook belangrijk om uw lenzen op tijd te vervangen.

Daarnaast is het cruciaal om te onthouden dat een lens die jaren geleden is aangemeten, mogelijk niet langer het meest geschikte lenstype voor uw ogen is. Uw leef- en werkomgevingen kunnen in de tussentijd zijn veranderd, evenals uw behoeften. Daarom is het aan te raden om uw lenzen en lenstype regelmatig te laten controleren en aanpassen aan uw actuele situatie.

Contact formulier

3 + 13 =

ROUTE NAAR ONS